Andre arter…

DANSKE LAKS:

Salmon fishing in Denmark

I de seneste år har du sikkert hørt eller læst om en å i Danmark, hvor fangsten af atlantisk laks er øget. En å hvor laks normalt er ret store med billige fisketegn i sammenligning med andre ikoniske laksefloder. Det drejer sig om Skjern Å, Danmarks laksemekka.

Vi ved alle, at fiskeri efter atlantisk laks ikke er let og ofte resulterer i mange dage uden fangst og meget få muligheder for at fange eller bare se en fisk. Men Skjern Å er en af de åer, hvor de få chancer for at fange en fisk er de chancer man får for at fange en stor fisk! Skjern Å ligner en anden skotsk flod, det ligner en ”kanal” omgivet af smukt landskab. Laksen i Skjern Å er indfødt. Denne å kan takke et ambitiøst naturprojekt for sin popularitet, som startede for flere år siden, faktisk den mest ambitiøse vandmiljø renovering i hele Skandinavien.

READ MORE ABOUT SKJERN Å PROJECT (open a new window – external link)

Skjern Å finder du kun 2 timers bilkørsel fra vores lodge. Vi arrangerer guidede dagsudflugter, hvor vi kører fra lodgen tidligt om morgenen og er tilbage ved spisetid om aftenen. Fiskeriet starter i anden halvdel af April og slutter i November. De første opgang (sædvanligvis med de største fisk) ligger i den første del af sæsonen, og den anden ligger i slutningen af august / september.

TORSK, RØDSPÆTTER og HORNFISK:

Sea fishing for cod and flounders

Vores lodge ligger nær Lillebælt, som er et sted, der er godt kendt for torskefiskeri. Torsk er svære at fange fra kysten, men ved at sejle blot få minutter i organiserede både vil du få mulighed for at fange torsk med en vertikal jigging teknik. Et andet sted kendt for torskefiskeri er nær Storebæltsbroen, ca. 50 minutter i bil fra vores lodge. Vi kan hjælpe med at arrangere fiskeri efter torsk fra båd, men skal have besked ret tidligt for at kunne arrangere en sådan dag med fiskeri fra båd.

Nær vores lodge, efter få minutters gang, er det muligt at fange rødspætter. Rødspætter er relativt nemme at fange, så det er den ideelle type fiskeri for enhver, også ikke-øvede lystfiskere og børn. Vi fanger rødspætter med “Gulp! orme”, som du kan købe her i lodgens butik.

Hornfisk er en sjov og stærk fisk at fange. Hornfisk når Fyns kyst i løbet af forsommeren i maj måned. Det er en visuel oplevelse at se hornfiskens kranium bryde havoverfladen foran dig! Hornfisk spiser også gerne ved overfladen og er et morsomt bytte både for spin- og fluefiskere og også for fiskeri med agn. Gennemsnitsstørrelsen for hornfisk er høj og det er ikke alle, der synes det er en nem fisk at fange!

Special thanks to the Lodge high end sponsors or supporters brands. We are proud to daily use: