Fyn er fin! At besøge:

Fyn er Danmarks næststørste ø, beliggende mellem øen Sjælland og fastlandet Jylland.

Det er et fantastisk sted at rejse til, hvis du ønsker at holde ferie i Danmark. Du vil straks forstå, hvorfor det kaldes Danmarks have, med dens roligt ”rullende” bakker, frugtplantager, levende hegn og stråtækte bindingsværksgårde.

Fyn er en frodig, ”rullende” ø og et skønt sted at køre ud i på cykel. Det er også omgivet af et øhav med smukke små øer, skønne at udforske fra båd eller kajak.

Det Sydfynske Øhav, lige syd for Fyn, er et spændende sted at udforske, med øer i mange størrelser og smukke stræder, bugter og fjorde. Man kan køre til Fyn over Storebæltsbroen fra Sjælland og over Lillebæltsbroen fra Jylland. Små broer og færgeruter forbinder Det Sydfynske Øhav. Byen Odense er, udover at være den største på Fyn, også Hans Christian Andersens fødeby, en af Danmarks mest elskede forfattere. Hvis du planlægger en ferie i Danmark, så husk at se Fyn.

 

Du finder Odense midt i Danmarks have. Hans Christian Andersen satte Danmark på verdenskortet i det 19. århundrede gennem sine fantastiske eventyr. På Hans Christian Andersens Museum kan du få et stærkt indtryk af forfatteren som person såvel som af den verden han levede i. Du kan også besøge hans barndomshjem, se hans tegninger og papirklip og tage en guidet Hans Christian Andersen-tur i byen.
Odense er vært for Odense Internationale Film Festival hvert år. Byen er også hjemsted for en populær Zoologisk Have, museer og kunstgallerier, som f. eks. Fyns Kunstmuseum og kunstgalleriet Brandts.
Kilde: VisitDenmark.com