Lodgen omgivelsen…Helnæs!!

Helnaes beautiful fyn surroundings hystmus

Helnæs

er en fascinerende halvø at besøge på grund af dens storslåede natur, det aktive kulturliv, kunstnerkoloni og spændende fortid, alt det gør stedet spændende at se og udforske.
Helnæs har været beboet siden stenalderen. 5 gravhøje dominerer landskabet ved bakkerne syd for Maden. Helnæs bliver først nævnt i historiske optegnelser i 1231 som ”Hælghænæs” (Helligt Forbjerg).

Tag den smalle dæmning ud til Helnæs og mød det enestående landskab. □ Lige efter dæmningen til Helnæs kommer Bobakkerne, som rejser sig som en gigant, der er oversået med farverige blomstertæpper om sommeren. Disse græsningsarealer er åbne for vandreture, nu hvor Skov- og Naturstyrelsen har opkøbt dem.

Helnaes beautiful fyn surroundings lighthouse

Helnæs Maden

Længere sydover på Helnæs findes det enorme engareal Maden, vest for Helnæs by. Næsten 300 hektar eng og marker ligger bag strandvoldene langs Lillebælt. Den danske Skov- og Naturstyrelsen har opkøbt nogle af arealerne og, sammen med Region Fyn, er man i gang med at retablere naturen og forbedre adgangen til arealerne.

Helnaes beautiful fyn surroundings flowers
Helnaes beautiful fyn surroundings deers

Bobakker

Lige efter dæmningen til Helnæs ligger Bobakkerne, bakkerne som rejser sig som en gigantisk vold og er dækket af farverige blomster om sommeren. Dette græsningsland er åbent for vandreture, nu hvor Skov- og Naturstyrelsen har opkøbt området.

Halvøen Helnæs ligger ca. 20 kilometer sydøst for Assens.

Helnaes beautiful fyn surroundings harbour

Kilde: VisitAssens.dk