★★★★★ Havørred FISKEPARADIS

sea trout fishing fyn, silver spring fishing for sea trout at our lodge flyfishing

Havørred er hovedårsagen til at lystfiskere kommer til Fyn hvert år frahele Europa.

Havørredfiskeri er den største årsag til at lystfiskere fra overalt i Europa kommer til Fyn hvert år. Vi har tusindvis af lystfiskere, som kommer tilbage hvert år for at nyde vort kystfiskeri. Vores ø er et unikt og fantastisk sted. Du kan dyrke lystfiskeri fra et utal af lokaliteter varierende fra kysten, fra rev og fra sandstrande. Dette er ikke en 20-fisk-på-en-dag destination, derfor, hvis det er dét du søger, så er vores destination ikke noget for dig. Men, hvis du søger en fantastisk lystfiskerioplevelse og tilfredsstillelsen ved at fange fisk med ”merværdi”, så skal du gøre dig denne erfaring.

Fluefiskeri, spinfiskeri og bombardafiskeri er de teknikker, som bruges til at fange disse fisk. Havørred er meget stærke og er kendt for deres spektakulære spring, når de er gået på krogen. Havørred varierer i størrelse, mange ligger på gennemsnitligt 35 cm – 55 cm, men der er fisk på 60 cm – 80 cm. Ørreden for livet, med tillæg af værdien af at have fanget den i havet.
Ikke desto mindre, vore havørred er meget stærke og udfører nogle fantastiske spring!

sea trout fishing on fyn guiding

Havørred kan fanges året rundt, men hver sæson har sit eget særpræg.

★★★★★ Forår:

”At fange en forårsskønhed af sølv i vores krystalklare vand er en oplevelse, som enhver erfaren lystfisker må have”

Sen vinter og tidligt forår er de perioder, hvor havørred svømmer tilbage til havet, efter at de har gydet i floderne. Marts, april, maj er de måneder, hvor havørred er meget aktive og finder føde nær ved kysterne. Der er masser af fisk langs kysterne om foråret, derfor er dette en af de bedste perioder til lystfiskeri her. Selvom der er mange aktive havørreder nær kysten, er det altid vigtigt at finde dem og bevæge sig, mens man fisker.

★★★ Sommer:

”En solnedgang over det rolige hav, en god øl med lystfiskervenner og et par gode havørred … mindeværdige aftener”

Efterhånden som vandtemperaturen stiger, stiger ørredens salttolerance tilsvarende. Dog, vandtemperaturen kan blive for høj langs med kysten, så typisk i juni vil havørreden trække væk fra stranden mod dybere, mere køligt vand. Men …. det lave vand ved kysten er stadig meget rigt på føde, så havørreden trækker mod stranden i ly af mørket, hvor også vandtemperaturen er faldet. På det tidspunkt kan lystfiskeren udnytte fordelen ved de smukke og meget lyse sommeraftener, derfor at opholde sig ved kysten og fiske om aftenen, om natten og ved solopgang kan være meget fordelagtigt og give nogle rigtig gode fangster.

★★★ Efterår:

”Nu blander sølv- og ”guld”-havørreder sig i aktivitet mellem hinanden nær kysten, hvilken bliver din næste fangst?”

På dette tidspunkt har størsteparten af havørrederne tilbragt foråret og sommeren med at mæske sig og er nu rede til at udholde den anstrengende gydevandring i efteråret og opbygger beholdningen af rogn og soft-rogn. Efterårsvandringen foregår typisk i august – september. Fisken genkender straks tegnene på efterårets start og opfatter at deres gydevandring er nært forestående. I efteråret er havørrederne aktive nær kysten, især i fjorde og bugter, ofte farvede (ferskvands gydefarver) og i fin form.
Sammen med forår er efterår en super sæson til havørredfiskeri.

★ Vinter:

”Den sølvfarvede udfordring er endnu mere vanskelig, men er du heldig, nogle dage…”

Havørredfiskeri på Fyn mellem december og februar kan være uforudsigeligt. Vandet er koldt og fiskene er ikke særligt aktive. Om vinteren har de ørreder, der ikke er i floderne for at gyde, en stærk tendens til at danne stimer og jage sammen. Hvis du er heldig nok til at ramme sådan en stime, kan en uproduktiv dag pludselig forvandle sig til et ægte eventyr, men når det er sagt, så er det vanskeligt at fiske i kolde omgivelser hvor lufttemperaturen kan være -10° eller mindre.

danish steelhead flyfishing

Der er nogle regnbueørredstimer langs vore kyster. Mens det ikke er almindeligt at fange dem, kan det dog være muligt at komme i kontakt med en stærk regnbueørred! Disse fisk er introduceret af mennesker, og de stikker af og til af fra farme og har tilpasset sig meget godt til havmiljøet.

Sea trout fishing at our lodge. Omar Gade fishing guide holding a nice sea trout from Fyn
Sea trout fishing at our lodge. Omar Gade fishing guide holding a nice sea trout from Fyn
Sea trout fishing at our lodge. Omar Gade fishing guide holding a nice brown sea trout from Fyn
Sea trout fishing at our lodge. Omar Gade fishing guide holding a nice sea trout from Fyn
Sea trout fishing at our lodge. Omar Gade fishing guide holding a nice brown sea trout from Fyn

Special thanks to the Lodge high end sponsors or supporters brands. We are proud to daily use: